Afbeelding bij Leertherapie
Leertherapie is therapie waarbij je als therapeut leert van je eigen gevoelens en ervaringen. Je gaat dus niet alleen mensen helpen, maar ook zelf leren en groeien: een 'therapie voor therapeuten'. Je leert over jezelf, je emoties, en hoe je beter kunt worden in het helpen van anderen. Het is een beetje als een reis waarbij je ontdekt hoe je nog beter kunt worden in wat je doet, en tegelijkertijd ook zelf groeit en sterker wordt.

Leertherapie

Leertherapie voor (Energetisch-) therapeuten en therapeuten in opleiding: een stap naar persoonlijke en professionele groei

In mijn praktijk word niet alleen gewerkt aan heling van cliënten, maar ook naar voortdurende groei, verdieping en ontwikkeling van jezelf  en je therapeutschap. Als ervaren energetisch therapeut met ruim 26 jaar praktijkervaring, geloof ik sterk in het belang van leertherapie voor zowel studenten die worden opgeleid tot energetisch therapeut als voor reeds gevestigde therapeuten die hun vaardigheden willen verfijnen en verdiepen.

Leertherapie biedt een waardevolle kans om persoonlijke thema's aan te kijken, te helen en te groeien, zelfs wanneer je al vele jaren werkzaam bent als therapeut. Juist dan kan er behoefte ontstaan om een verdieping in je therapeutschap aan te brengen. Door middel van gesprekstherapie, energetisch werk, EMDR en opstellingen, creëren we een veilige en ondersteunende omgeving waarin je jezelf beter kunt leren kennen en blokkades kunt oplossen die je groei belemmeren.

Deze vorm van therapie is niet alleen gericht op het versterken van jouw professionele vaardigheden, maar ook op het bevorderen van je persoonlijke welzijn en groei. Door je eigen processen aan te gaan en te helen, kun je als therapeut nog dieper en effectiever werken met je cliënten.

Als je overweegt om deel te nemen aan leertherapie, raad ik je aan om ook eens bij je beroepsvereniging te informeren naar de punten die je kunt ontvangen voor leertherapie als bij- en nascholing. Veel beroepsverenigingen erkennen namelijk het belang van voortdurende persoonlijke ontwikkeling voor therapeuten en bieden hier passende erkenning voor.

Ik nodig je uit om contact met mij op te nemen voor meer informatie over mijn leertherapieprogramma en hoe het jou kan helpen bij je persoonlijke en professionele groei als energetisch therapeut. Samen kunnen we een pad van heling en groei bewandelen, zodat je nog meer kunt betekenen voor jezelf en je cliënten.